【港区教育委員会からのお知らせ】

夏季休業期間 81日~824

始業式 825

SummerBreak August 1st ~August 24th

OpeningCeremony  August 25th

学校の生活

2020/07/10

2年生 生活科「野菜の観察」

| by モデレーター210

生活科の授業で野菜の観察をしました。学校で育てていた、きゅうり・オクラ・えだまめなどの中から好きな野菜を一つ選んで観察をしました。

Students observed vegetables in life studies class. The school is growing vegetables such as cucumbers, okra, edamame, and the students chose one of those to observe.

それぞれが葉の形や色、大きさなどをよく観察することができました。近づいてにおいをかいだり、手で触ってみたりすることで、自分の育てているミニトマトとの違いを感じることもできていました。
   Each student observed the shape, color and size of leaves well. They could also notice the differences between the vegetables and their mini tomato by smelling and touching them.