【港区教育委員会からのお知らせ】

緊急メール登録のお願い
学校から特別に連絡が必要なときはメールでお知らせします。

(休校、集団下校、引取りなど)

EmergencyMailing System Mailing Request
TheEmergency Mailing System is used to distribute important information in specialcircumstances. (School closure, group dismissal, student pick-up)

学校の生活

2021/03/18

3年生 理科 作って遊ぼう

| by モデレーター210

3年生の理科では、これまで学習した知識や技能を生かしておもちゃ作りをしています。

Ingrade 3 science, the students are making toys using the knowledge and skillsthat they have learned so far.

磁石の同じ極どうしが退け合う性質を使って、カエルレースをしました。

Thestudents did frog races by making use of the magnets’ property that the samepoles repel each other.

プリンカップと割り箸に磁石を付けます。

Theyattached magnets with tape to a cup of pudding and chopsticks.

いろいろなカエルができました。

Variousfrogs were made.

誰が最初にゴールできるかな?

Whocan get to the goal first?

理科の知識を使えば、他にもおもちゃが作れそうですね。

Ifthe students use their knowledge of science, they can made other toys.

みんなで遊びながら楽しく学習しています。

Theystudents enjoy studying while playing together.

19:07 | 3年生