【港区教育委員会からのお知らせ】

SNS南山ルール2020について

今年度も5年生を中心に南山小のSNSルールを作成しました。
学校と家庭が協力しながら、SNSを正しく活用し、生活や学びが
充実するようにしていきます。

ぜひご家庭でもご参考にしてください。

学校の生活

2020/12/23

3年生 理科 ものの重さ

| by モデレーター210

てんびんやはかりを使って、いろいろなものの重さを比べました。
The studentshave compared the weight of various objects using a balance or a scale.

見た目は同じ大きさだけど、ものの種類が違うと重さも異なります。
Even though thevolume seems to be same, but the materials are different, so the weights of theobjects are different.
木材や鉄など、一つ一つ重さを計って確かめました。
The studentsmeasured the weights of wooden and iron objects one by one.

「塩と砂糖、どちらが重いかわかったよ!」
“I understood whichis heavier, salt or sugar!”
「ハチミツとメープルシロップも重さが違うのかな?」
“Are the weightof honey and maple syrup different?”

キッチンスケールの使い方はもうバッチリ!
The studentsmastered how to use a kitchen scale.
ぜひ、おうちでも重さ比べをしてみてくださいね。
Pleasetry to compare the weight of objects at home.

18:29 | 3年生