【港区教育委員会からのお知らせ】

緊急メール登録のお願い
学校から特別に連絡が必要なときはメールでお知らせします。

(休校、集団下校、引取りなど)

EmergencyMailing System Mailing Request
TheEmergency Mailing System is used to distribute important information in specialcircumstances. (School closure, group dismissal, student pick-up)

学校の生活

2021/03/16

3年生 俳句の学習

| by モデレーター210

小山正見先生と阿部郁恵先生に来ていただき、俳句の学習をしました。

Thestudents had Mr. Masami Oyama and Ms. Ikue Abe as guest teachers, and studied Haiku (Japanese poems).

春の季語を使って、俳句を作りました。

Thestudents made Haiku using the spring kigo (words related to each season).

五七五のリズムに気を付けて表現します。

Thestudents expressed the scene while paying attention to the 5, 7, 5, rhythm.

俳句作りを通して、いろいろなものの見方を学びました。

Thestudents learned about the various ways of looking at things through making Haiku.

子どもたちの作品から、春の訪れを感じます。

Wesense the coming of spring from the students’ works.

小山先生、阿部先生、ありがとうございました。

Weare deeply thankful for Ms. Oyama and Ms. Abe.

17:56 | 3年生